Ex O problémech s nočním hlukem a častými bitkami na náměstí E. Husserla Večerník již opakovaně referoval. Situace se alespoň částečně zklidnila poté, co zavřel bar Casus.

Místo něj nyní funguje květinářství, o čemž jsme informovali v posledním dvojčísle loňského roku v rubrice STÍNY MINULOSTI. Redakci se nato ozvala bývalá provozovatelka tohoto podniku, která zná důvody problémů na náměstí lépe než kdokoliv jiný.

Po setmění patřilo prostranství před barem Casus v centru města nepochybně k nejhlučnějším místům v Prostějově. Nejrůznější hádky nejen cikánských spoluobčanů tam byly na denním pořádku, čas od času došlo i k nějaké té větší rvačce. Důvodem bylo i to, že nedaleko odsud se nachází herna s automaty. Nicméně právě Casus měl pověst jednoznačně největšího prostějovského „pajzlu“.

„O stížnostech na hluk i rušení nočního klidu jsem věděla. Ale naštvalo mě, že lidé vše házeli jen na Casus. Ono to bylo hned několik věcí. Kromě hospody tam stále funguje také non-stop herna v Avionu. Navíc hned vedle je také zastavárna, což je úplné peklo. Hlavní příčinou je ovšem rohový dům na Újezdě. Právě jeho převážně cikánští nájemníci stále chodí jak do zastavárny, tak i do herny. A stížnosti na ně jsou i poté, co Casus zavřel. Stále se tam shlukují v průjezdu, nedaleká pizzerie kvůli nim musela zrušit v létě předzahrádku,“ vysvětlila exkluzivně Večerníku Hana L., která sama dle vlastních slov bývala z chování některých zákazníků nešťastná. „Nakonec jsem ale nezavřela kvůli nim. Rozhodla jsem se kvůli opatřením proti covidu, zdražování a obecně chování lidí vůči sobě,“ uzavřela Hana L., která se již z náměstí E. Husserla, kde původně také bydlela, odstěhovala.