Už to skoro bylo a … nakonec nic! Zatímco ještě několik dní před Vánoci to v jediném lyžařském areálu na Prostějovsku vypadalo jako v zimní pohádce, do nového roku v Kladkách vstoupili s lehkým smutkem. Výrazná obleva totiž drtivou většinu sněhu rozpustila.

Přestože vše vypadalo více než nadějně, vlek v Kladkách se na konci uplynulého roku rozjet nepodařilo. „Měli jsme už řádně nasněženo a byli krátce před spuštěním. Bohužel místo toho před Vánoci přišla obleva, která trvá doteď. Dnes u nás i pršelo, což je pro sníh vždy to nejhorší,“ zvěstoval neveselé zprávy poslední den v roce Jiří Křeček z TJ Sokol Kladky, který areál spravuje.

Přesto kladečtí sokolové do nového roku neztráceli optimismus. „Něco málo udusaného sněhu na sjezdovce zůstalo, takže určitý náskok máme. Jakmile se opět ochladí, začneme se zasněžováním znovu,“ neházel flintu do žita Křeček.

Kdy se tak ovšem stane, zatím zůstává otázkou. Předpověď počasí minimálně na příští týden totiž moc nadějí nedává. Teploty se totiž mají po všechny následující dny držet nad bodem mrazu, a to dokonce i v noci.