Uzeného na sváteční stůl během Vánoc se rodina v Hrubčicích nedočkala. Krátce před polednem ve středu 21. prosince musely vyjíždět hned tři jednotky hasičů k požáru, který se rozšířil právě z udírny. Kromě ní zasáhl požár i zahradní domek a uskladněné dřevo, které se tam nacházelo...

Na místě došlo také ke zranění jedné osoby, jež se nadýchala zplodin. Hasiči proto museli použít kyslíkovou terapii před příjezdem záchranářů. Díky včasnému zásahu se ale oheň podařilo brzy lokalizovat a následně také uhasit.

„Požár udírny, zahradního domku a uskladněného dřeva likvidovaly dnes před polednem tři jednotky hasičů v Hrubčicích,“ potvrdila mluvčí hasičů Lucie Balážová na sociálních sítích. Zranění jednoho člověka by neměla být vážná, škoda na majetku sice vznikla, ale není nijak závažná díky včasnému zásahu. „Vyskladnili jsme dřevo, abychom jej mohli dohasit. Vše jsme rovněž zkontrolovali termokamerou. Vyšetřovatel odhadl výši škody na třicet tisíc korun. Díky včasnému zásahu byl uchráněn další majetek v hodnotě zhruba tří set tisíc korun,“ doplnila Balážová.

Co přesně za příčinou požáru stálo, je zatím nejasné, příčina je tak i nadále v šetření. Na loňské uzené však rodina z Hrubčic určitě jen tak nezapomene.