V dalším roce chystají v Konici nemalé věci. Jak Večerník zjistil, město by rádo investovalo do celé řady nových staveb. Potěší například sportovce, turisty, ale také uživatele místního náměstí. Stejně tak obyvatele jedné ulice, i když v souvislosti s chystanými pracemi se budou muset připravit na omezení.

„Příští rok chystáme rekonstrukci ulice Zádvoří. Půjde hned o čtyři investory – město, kraj, vodovody a kanalizace a také energetickou firmu. Jedná se o kompletní rekonstrukci včetně chodníků,“ prozradil starosta Konice Michal Obrusník. „Rádi bychom provedli rekonstrukci sportovní haly, u níž počítáme s cenou asi devětadvacet milionů korun,“ přidal.

Město by také chtělo ve střednědobém výhledu, tedy během nějakých tří let, investovat necelých 200 milionů korun. „Půjde o financování úvěrem. Problémem je, že zatímco z dřívějška jsme byli zvyklí na úrokové sazby okolo procenta a půl, nyní je to sedm a půl procenta,“ poznamenal starosta.

Přesto má Konice řadu dalších vizí. „Připravili jsme projektový záměr na cyklostezku Romže, dále žádáme o dotaci na rekonstrukci náměstí. Ale vidím to možná spíše na rok 2024,“ informoval Michal Obrusník.

Klasikou pak budou opravy chodníků a silnic. A nejen jich, už dříve starosta informoval, že se město investicemi bude snažit i o vytvoření úsporných opatření. „Věříme, že uspějeme se žádostí na rekonstrukci části veřejného osvětlení. Řešíme i rekonstrukci kotelen, úspornější čerpadla a fotovoltaiku. Vše je v přípravě a uvidíme, co se podaří stihnout,“ uzavřel konický starosta.