O něco hůře pořídí v této době lidé, kteří se rozhodli jít do centra města pro léky. Na jižní straně náměstí T. G. Masaryka se totiž setkají s nemilou novinkou, lékárna U Černého orla totiž zavřela.

Po svátečním období, kdy byla většina provozoven, včetně lékáren, dočasně uzavřená, ta na náměstí už dveře neotevřela. Prodejna byla zajímavá tím, že její zdobené prostory s klenutým stropem a štukovou výzdobou historicky jako lékárna sloužily. 

Lékárnu provozovala síť Vaše srdcovka, která má ve správě ještě lékárnu na druhé straně náměstí, v Novém domě. „Obsloužíme vás rádi tam,“ odkazují nyní už bývalí provozovatelé někdejší zákazníky historické lékárny.

Se stručným vysvětlením, proč ke konci došlo, přišla první náměstkyně primátora statutárního města Prostějov. Objekt, kde lékárna sídlila, totiž patří magistrátu. „Měly za tím být podle mých informací ekonomické důvody,“ sdělila Milada Sokolová (ODS spolu s nezávislými kandidáty města Prostějov).

K bližším podrobnostem odkázala na náměstkyni Marcelu Župkovou, která má na starost mimo jiné také Domovní správu. „Město nebude požadovat, aby tam byla znovu lékárna, i když by to bylo dobré. Bohužel v dnešní době se bude více obchodů i restaurací spíše zavírat. Na náměstí bude celkově problém, aby se našli další pronájemci do prázdných prostorů. Jsem informovaná z Domovní správy o tom, že ve čtvrtek odpoledne proběhla první prohlídka těchto prostor-měli tam být dva zájemci,“ objasnila Marcela Župková (ANO 2011)s tím, že výsledek budu vědět během nadcházejícího týdne

V samém Prostějově aktuálně lidé najdou kolem deseti poboček lékáren. Kromě centra města, kde jsou aktuálně tři, fungují vesměs ve velkých obchodních centrech na okraji Prostějova.