Jedním z témat konce roku 2022 byl stav mateřské školy v Čechovicích. Rodiče, ale také někteří opoziční zastupitelé žádali od vedení města, aby došlo na opravu budovy. Loni totiž musel magistrát v mateřské škole řešit havárie rozvodných sítí. A tématem už dříve byl rovněž azbest a z něj vyrobené některé stavební prvky budovy. Nyní člen vedení města potvrdil, že na slib o opravě školky na radě nezapomněli.

 

„Je to jedna z priorit na rok 2023. Momentálně se začne připravovat projektová dokumentace na rekonstrukci celé školky. Protože ty tři pavilony už jsou ve stavu značného opotřebení. Školka potřebuje kompletní zásah,“ uvedl náměstek primátora pro oblast investic Jiří Rozehnal (ANO 2011).

Školku by měly čekat výrazné změny. Nepůjde totiž pouze o práci na inženýrských sítích. „Cílem je také postavit dva nové pavilony, které budou mít vyšší kapacitu. A také školku kompletně přepracovat, protože počítáme s tím a máme takové informace, že se počet žáků drží pořád na stejné úrovni a do budoucna se může i zvýšit. Chceme v lokalitě ten komfort rodičům a dětem poskytnout,“ upřesnil Rozehnal.

Už dříve pak vedení města na zasedání zastupitelstva slíbilo, že běžný provoz stavební práce naruší, pokud možno co nejméně, hlavní část prací by měla probíhat během léta. „Počkáme na rozpočet. Až budeme mít projektovou dokumentaci, která se připravuje. Může to být včetně přípojek a přeložek sítí,“ poznamenal Jiří Rozehnal.