Hned několik školních budov by mělo v roce 2023 na území Prostějova projít výraznými opravami. Už dříve Večerník informoval o tom, že rozšíření čeká na reálné gymnázium. Novinky se ale chystají také na ZŠ v Melantrichově ulici. I když některé nebudou na první pohled vidět.

 

„Je to škola, která už má nějakou opravu za sebou. A chceme zpříjemnit nejen výuku žákům, ale také řešit věci související s provozem. Plánujeme udělat kompletní výměnu rozvodů, jsou totiž někdy z osmdesátých let minulého století. Ty materiály byly takové, jaké jsou. A už dochází k poruchám,“ uvedl náměstek primátora pro oblast investic Jiří Rozehnal (ANO 2011). „Připravujeme dokumentaci na kompletní výměnu a úpravy tak, aby mohly sloužit dalších dvacet třicet let,“ objasnil náměstek.

Změny ale budou také v jednotlivých třídách. Mělo by jít například o nové vybavení učeben. „Další záležitostí je uvažované zkapacitnění některých škol, také lepší výbava, jež by více odpovídala jedenadvacátému století. Čeká nás tedy spousta příjemných, i když nákladných akcí. A základní škola v Melantrichově ulici je jedna z těch, které změnami projdou,“ ujistil Rozehnal.

K uvedené „základce“, která patří k největším školám v Prostějově, náleží také rozsáhlý sportovní areál s běžeckým oválem, hokejbalovým hřištěm či kurty. I ten by měl projít změnami. „Nebudeme se zaměřovat jen na budovu, počítáme i se sportovním areálem. V dnešní době se děti moc nehýbou, takže zaplaťpánbůh za ty, kteří tak naopak činí. Mobilní telefony jim přeci jen fyzickou kondici nezvýší. Chceme proto zlepšit a zkulturnit i sportovní areál, tím zde podpořit i zvýšení intenzity sportování,“ přidal Jiří Rozehnal.