Halířové nebo korunové položky, ale také částky přesahující padesát i sto tisíc korun. Transparentní účty kandidátů na prezidenta České republiky zaplnily v posledních týdnech kromě výdajů za kampaň také stovky příspěvků. Často od drobných přispěvatelů, což se týká zejména Pavla Fischera. Občas ale také velké sumy v řádu statisíců a milionů. V některých případech přitom za nimi stojí jednotlivci z regionu.

Například nejvýraznějším podporovatelem Josefa Středuly je reionální podnikatel a majitel mimo jiné Běleckého Mlýna Richard Benýšek. Kandidáta podpořil veřejně, navrch mu ale také poslal částku přesahující pět milionů korun. A to ve dvou částech. Zajímavostí je, že zatímco Středula je považován za spíše levicového kandidáta, Benýšek je tváří olomoucké ODS. Jak však vzešlo ve známost dvě hodiny před uzávěrkou tištěného vydání, tento kandidát se rozhodl týden před volbami odstoupit... Pronesl to v přímém přenosu televizní debaty na ČT.

Dalším velkým podporovatelem z regionu pak je ptenská pila Javořice. Ta si vybrala k podpoře hned dva kandidáty, a sice Petra Pavla a Danuši Nerudovou. Oběma kandidátům zaslala v korunách po půl milionu.

V mnoha případech prezidentským kandidátům přispívají jednotlivci, o něco méně firmy. Zajímavostí pak je situace u Marka Hilšera a Jaroslava Bašty. Zatímco Hilšerovi přišlo zdaleka nejvíce od politického hnutí Marek Hilšer do Senátu, Jaroslav Bašta obdržel drtivou většinu finančních prostředků na účet přímo od SPD. Částky jsou k dohledání na transparentních účtech kandidátů, jehož vlastnictví je jednou z povinností kandidátů na prezidenta.