Do letošního ročníku participativního rozpočtu bylo občany navrženo celkem 9 projektů, z toho 5 z oblasti sportu a aktivního volného času.

Ještě v průběhu ledna probíhá kontrola a posuzování projektů ze strany věcně příslušných odborů magistrátu. Projekty, které postoupí do dalšího procesu participativního rozpočtu – hlasování, budou známy koncem ledna 2023 a zveřejněny na portále Rozvíjíme Prostějov. Hlasování bude spuštěno 1. 2. 2023 a ukončeno poslední únorový den.

Jaké budou způsoby hlasování a kde hlasovat?

Je možné hlasovat elektronicky na webových stránkách aplikace PinCity v sekci Participativní rozpočet https://rozvijime.prostejov.eu/participativni-rozpocet/2022. Při použití této aplikace hlasující musí být registrován. Pro nápovědu, jak hlasovat, budou k dispozici Pokyny pro hlasování.

Nově bude možné hlasovat prostřednictvím tištěného Anketního lístku, který bude k dispozici na Turistickém informačním centru na nám. T. G. Masaryka nebo na Odboru rozvoje a investic v budově magistrátu na ulici Školní 4, případně v tisku. Vyplněný lístek bude možné uložit do schránky před hlavním vchodem do budovy prostějovské radnice.

Jaké jsou možnosti hlasování?

Každý hlasující bude mít k dispozici 2 hlasy, které může rozdělit mezi libovolné projekty, které se mu líbí, jednomu projektu mohou být přiřazeny oba kladné hlasy. Při hlasování bude nutné uvést jméno a příjmení, jinak bude hlasování neplatné. Každý občan může hlasovat jen jednou a to vybraným způsobem (elektronicky, anketním lístkem).

Co bude následovat?

Podle výsledku hlasování bude sestaveno pořadí návrhů určených k realizaci až do vyčerpání alokované částky, tj. 3 milionů korun. Konečné rozhodnutí o realizaci návrhů je v pravomoci Rady případně Zastupitelstva města Prostějova. Odpovědnost za realizaci přebírá Statutární město Prostějov.

Všechny informace najdete na výše uvedeném odkazu, kde jsou aktualizovány.

Děkujeme, že hlasujete a vyjadřujete podporu občanským návrhům!