Toto se tedy protáhlo. Před dlouhými pěti lety měl dle původních plánů otevřít nový komunitní dům pro seniory v Konici. Vzniknout měl na místě zchátralého sila stojícího nedaleko hlavního náměstí. K jeho kolaudaci ovšem v průběhu uplynulých let nedošlo a vše nasvědčovalo tomu, že na zajímavý projekt padl dlouhý STÍN MINULOSTI.  Teprve nyní se vše podařilo dotáhnout do konce. Celkem 24 jednopokojových bytů se zvýhodněným nájemným od Nového roku nabírá nájemníky.

Výstavbu komunitního domu pro seniory, který vznikl na místě zchátralého sila, podpořilo Ministerstvo pro místní rozvoj. Už v roce 2015 žádost o dotaci podala společnost Millenia partners a.s. Dostavba a otevření však rozhodně neproběhly podle plánu. „Bylo to kvůli tomu, že se nám nedařilo získat kolaudační povolení. S úředníky jsem bojoval minimálně tři roky,“ vysvětlil Josef Přikryl ze Skřípova, který kromě Nové Lékárny na konickém náměstí do letošního roku provozoval také Domov důchodců v budově bývalého soudu ve Vrchlického ulici.

Ten však letos přešel na Petra Michka. Toto jméno v Konici rozhodně není neznámé. Provozovatel Čertových rybníků u Čunína už v Konici vlastní mimo jiné slavný, nicméně již poněkud zchátralý „Živňák“ či novostavbu rozlehlého obytného domu v ulici E. Beneše.

V novém komunitním domě u konického náměstí budou moci bydlet lidé starší šedesáti let, kteří nevlastní žádnou nemovitost a jejichž příjmy nepřesahují průměrnou mzdu v ČR. „Místo v domě zatím je. Počítám, že zhruba třetina nájemníků bude pocházet ze Slovenska, druhá třetina z Konicka a zbytek z dalších částí České republiky,“ nastínil Josef Přikryl.