Staronovou službu budou moci znovu využívat obyvatelé Prostějovska. Těm bude k dispozici jednou měsíčně poradna při finanční tísni, která je schopná pomoci lidem v nouzi, konkrétně fyzickým osobám – tedy ne firmám.

 

Poradna nabízí celou řadu služeb. A to jak těm, kterým by potenciálně finanční problémy hrozit mohly, tak i těm obyvatelům, kteří už problémy mají. „Nabízí například služby jako pomoc při sestavení osobního nebo rodinného rozpočtu, pomoc při vyjednávání s věřiteli nebo obranu v exekuci,“ uvedla Jana Gáborová, vedoucí referentka vnějších vztahů prostějovského magistrátu.

Službu bylo možné využívat už v minulosti. Rovněž může pomoci při jednání se soudem nebo řešením insolvenčního návrhu. Práce poradny je pro zájemce bezplatná. Lidé se na pracoviště, které se bude nacházet v budově magistrátu ve Školní ulici – konkrétně na odboru sociálních věcí – mohou obracet jednou měsíčně.

Nejbližší termín je stanoven na 25. leden, a to mezi půl druhou a čtvrtou hodinou odpolední. Schůzku je třeba si dopředu sjednat, a to buď na telefonním čísle 595 532 740, nebo v pracovní dny od 8.00 do 17.00 hodin na čísle 800 722 722.