Loni plesovou sezónu v Prostějově uzavřel. A letos se rovněž bude konat až k jejímu závěru. Pravidelně však přesto přitahuje hodně lidí. Některé na program, další za zábavou. Spousta účastníků se ale rozhodne hlavně podpořit. Ples Pomáháme tancem se uskuteční v tomto roce už po jedenácté. A pokaždé pomáhal potřebným.

Osmnáctého března to vypukne. Od devatenácti hodin začne už jedenáctý ročník charitativního plesu Pomáháme tancem. Cílem je dobrá zábava, kvalitní program i gastronomie. Ale také pomoc potřebným. Ples Pomáháme tancem se obvykle koná až k závěru sezóny. Nejinak tomu je i letos, kdy je na programu v sobotu 18. března. Loni přitom kvůli doznívajícím protiepidemickým opatřením byl dokonce až v květnu.

Klasický taneční program zůstane v nezměněném harmonogramu, a i v mnoha dalších věcech bude ples podobný jako v minulých letech. „Žádnou velkou revoluci nechystáme. Program bude podobný jako v minulých letech,“ potvrdil exkluzivně pro Večerník hlavní organizátor Tomáš Lázna. A prozradil i několik podrobností. „Bude hrát kapela Alfa Bend z Kopřivnicka. Je devítičlenná, bude to teda takový malý orchestr. Na prostějovské poměry to bude hodně zajímavá záležitost,“ upřesnil.

Program bude obsahovat zejména taneční vystoupení. „Předtančení bude od různých tanečních souborů. Dříve jsme pak měli jako další program krasojízdu. Ta se tentokrát neuskuteční, náhradou se stane akrobatická gymnastika. A samozřejmě nemůže chybět tombola,“ navnadil ty zájemce, co si ještě nekoupili lístky.

Vrcholem programu bývá předání šeků organizacím ze sociální oblasti. V minulosti to byla ku příkladu organizace Lipka. „Tentokrát podpoříme střední, základní a mateřskou školu v Komenského ulici 10, zde spolupráce pokračuje. A dále také sociální službu v Lidické ulici,“ prozradil Tomáš Lázna.

Jak bylo zmíněno, v roce 2021 se ples neuskutečnil, loni už ano. V některých ohledech se ale nepodařilo navázat. Zejména se jednalo o návštěvníky. Zatímco se opět v roce 2022 potvrdilo, že chodí na tento ples zejména mladší lidé a často studenti, přišlo jich tentokrát méně. „Loňský ročník byl slabší. Doufám, že se dostaneme na vyšší částky i počet návštěvníků,“ přeje si Lázna. ¨

Vidět to bylo i na konečné vybrané částce na dobročinné účely, která byla v posledních letech druhá nejnižší. „Částku zaokrouhlujeme nahoru, aby byla co nejvyšší. Máme ale i rezervy. Musíme si něco nechat na náklady, které se třeba objevují až po akci,“ vysvětlil hlavní organizátor.

 

 

04 graf pomahame