Poslední týden byl na vozovkách v kraji opravdu tragický. Po nedělní smrtelné nehodě u Olšan u Prostějova vyhasly v krátkém sledu další dva životy. Ve středu v podvečer řešily složky integrovaného dopravního systému nehodu mezi Černotínem a Miloticemi na Přerovsku, kde dodávka narazila do kamionu stojícího na odpočívadle. Řidič dodávky nehodu nepřežil. Po srážce kamionu s osobním autem vyhasl další život, střet nepřežil řidič osobního automobilu.

O smrtelné nehodě z předminulého týdne nedaleko Olšan jsme vás informovali už v minulém vydání. Během právě uplynulého týdne k ní však přibyly další dvě tragédie. Na sklonku středečního dne nepřežil střet s kamionem řidič dodávky na Přerovsku. „Dodávka ve středu v podvečer narazila do kamionu stojícího na odpočívadle. Ve zdemolované kabině zůstal zaklíněný řidič. Hydraulickými nástroji jsme se do vraku dostali a vyprostili jej. Bohužel i přes rychlý zásah hasičů a záchranářů řidič svým zraněním na místě podlehl,“ informovala tisková mluvčí hasičů Lucie Balážová, od níž přišla druhá smutná zpráva ve čtvrtek krátce po poledni.

„I přes veškerou snahu hasičů a záchranářů skončila dnes další dopravní nehoda tragicky. Po srážce kamionu a osobního auta jsme ráno v Uničově vyprostili zaklíněného řidiče. Na páteřní desce jsme řidiče dostali z kabiny vozu ven. Přestože byla první pomoc poskytnuta okamžitě, svým zraněním podlehl,“ doplnila k dopravní nehodě přímo v Uničově.

Během pěti dnů tak na silnicích v Olomouckém kraji vyhasly tři lidské životy.