Čerstvý uježděný sníh a teploty těsně pod nulou nadělaly problémy řidičům především v dopoledních hodinách obou víkendových dnů. Řadu zásahů hlásily všechny regiony už v sobotu a výjimkou nebylo ani Prostějovsko. Nejvážnější nehoda se stala u Vícova, bohužel se neobešla bez zranění.

 

Kluzké silnice často komplikovaly dopravu, problémy měli řidiči s novými zimními pneumatikami. Obzvlášť v dopoledních hodinách to byla jedna nehoda za druhou. V regionu jako první vyráželi policisté k nehodě do Mostkovic, kde se srazila dvě osobní auta. Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Krátce nato byla hlášena další nehoda u Výšovic, kde osobní vozidlo skončilo v příkopu. I tam se naštěstí řidiči vozidla nic nestalo a před jedenáctou hodinou už byla vozovka znovu průjezdná v obou směrech.

V příkopu skončil i řidič u Čelechovic na Hané. Nejvážnější nehoda se pak stala kolem jedenácté hodiny u Vícova, kde řidič vyjel z komunikace. Nárazem do stromu došlo k jeho zranění. Na místě zasahovaly všechny jednotky integrovaného záchranného systému a doprava na komunikaci byla kyvadlově řízena téměř dvě hodiny.

V neděli21. ledna  řešili policisté nehodu i v Čechách pod Kosířem, kde řidič osobního automobilu srazil dopravní značení. U řady dopravních nehod pak museli policisté, hasiči i záchranáři zasahovat v celém kraji. Do dalších dnů navíc dále varují, že především v dopoledních hodinách by mohly být vozovky namrzlé.