Místo silnice tankodrom, místo krajnic drolící se asfalt. Z komfortního zážitku na řadě okolních spravených silnic je jízda po silnici II. třídy číslo 150 spíše hororovým zážitkem. S tím by ale měl být v budoucnu konec. Jak Večerník již v minulosti informoval, silnice 150 spojující Prostějov třeba s Boskovicemi by se měla dočkat opravy. Její přípravy jsou přitom nyní ve vrcholné fázi. Prozatím by se ale mělo jednat pouze o úsek mezi Vícovem a Domamyslicemi.

 

V současnosti přitom kromě středových pruhů a provozu jen máloco nasvědčuje tomu, že by šlo o důležitou komunikaci. Vozovka je na mnoha místech v mizerném stavu. „Ano, stav je v některých místech až katastrofální. Mezi Ohrozimí a Vícovem je v úsecích rozdíl mezi středem vozovky a krajnicí i čtyřicet centimetrů. To už je pomalu na zjednosměrnění a jízdu po středu silnice,“ konstatovala starostka Vícova Jana Rozsívalová. Situaci nezlepšuje ani hustá doprava včetně mnoha tahačů směřujících do pil ve Ptenském Dvorku.

Jak se ale ukazuje, situace by se mohla už brzy začít měnit. Krajská rada na svém zasedání řešila změny ve výkupu některých pozemků a další nezbytnosti potřebné ke stavbě. Hlavně však obce již dostaly projektovou dokumentaci. od firmy Moravia consult na společné územní řízení. „Budeme mít určité drobné připomínky, které vzneseme po Novém roce,“ poznamenal pro Večerník ještě na konci toho starého starosta Ohrozimi Michal Lukeš.

Na Prostějovsku by šlo v krátkém čase o třetí významný silniční tah, který se dočkal opravy. V minulých dvou letech byly v péči dělníků silnice do Němčic nad Hanou a do Konice.