Parádní přehlídku lidské kreativity se podařilo zorganizovat v Němčicích nad Hanou, kde uspořádali soutěž O nejhezčí adventní číslo. Místní při ní vánočním způsobem ztvárňovali některá z čísel od 1 do 24, další je pak hledali. Pro jednotlivá adventní čísla lidé ve velkém hlasovali na facebookových stránkách Němčic nad Hanou. Nyní už jsou známé výsledky.

 

Jak už Večerník informoval, lidé z Němčic nad Hanou se mohli do prvního ročníku originální soutěže přihlásit do konce listopadu. Od začátku prosince do Štědrého dne pak probíhala soutěž o nejlepšího hledače. Vyhrál ten, kdo našel všechna čísla 1. až 24. 12. na domech v Němčicích nad Hanou, která nafotil nebo napsal čísla popisná domů, na nichž bylo adventní číslo vystaveno, a poslal je organizátorům. V této části soutěže bylo oceněno celkem pět „hledačských“ rodin, které se do hledání po městě vrhly s náležitým elánem.

Do konce uplynulého týdne pak lidé mohli na sociálních sítích hlasovat o nejhezčí adventní čísla. Jednalo se o opravdu zajímavá klání lidské tvořivosti, vkusu i důmyslu. Ostatně můžete posoudit sami, tři čísla s nejvyšším počtem hlasů přinášíme na fotografiích. „Všechna čísla byla krásná, vkusná a dýchalo z nich kouzlo Vánoc,“ zhodnotila například Jiřina K.