Notná dávka alkoholu stála za destrukčním způsobem řízení šedesátiletého řidiče Toyoty v Prostějově. Minulé pondělí 23. ledna zůstal za ním zbouraný plot a nabouraná škodovka...

Chlapík nejdříve při vjíždění do areálu jisté společnosti v Letecké ulici netrefil vjezd a narazil do plotu. Ke stojícímu vozidlu Toyota RAV přiběhl pracovník firmy, který s řidičem chtěl věc na místě vyřešit. Muž chtěl vycouvat, ale zmíněný zaměstnanec se mu postavil za vozidlo. Muž tedy protůroval motor a s kvílením pneumatik se rozjel proti plotu. To udělal ještě čtyřikrát, než se mu podařilo oplocení prorazit! Při otáčení pak narazil do zaparkované škodovky, potom ujížděl směrem k Dolní ulici. Ještě v Letecké ulici ho ovšem zastavila už informovaná policejní hlídka.

„Všechny doklady byly v pořádku, což se ale nedalo říci o šoférovi. Dechová zkouška potvrdila vysokou hladinu alkoholu, a to 3,44 promile a opakovaná zkouška 3,11 promile,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že celková škoda, kterou svým nezodpovědným jednáním způsobil, byla předběžně stanovena na 170 000 Kč. „Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a od soudu může odejít s trestem odnětí svobody až na tři roky, zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.