Fyzickou likvidací vyhrožoval ošetřovatelům v psychiatrické léčebně v Kroměříži nenapravitelný prostějovský delikvent. Dožadoval se tak převezení zpět do kriminálu, kde si předtím odpykával trest.

Muž poté, co si odpykal trest za závažnou, převážně násilnou trestnou činnost, musel podle rozsudku nastoupit psychiatrické a protialkoholní léčení. Hned od prvních minut s ním však v kroměřížském blázinci byly problémy. „Domáhal se propuštění a chtěl zpátky do vězení,“ prozradila policejní mluvčí Barbora Balášová a dodala: „Své požadavky opakoval, stupňoval s tím, že pokud ho neodvezou zpátky, tak že někoho zabije.“

Podle policejního protokolu muž zaměstnancům léčebny i gesty naznačoval, co by jim provedl. Ti se pak logicky oprávněně obávali o své životy i o životy ostatních pacientů.

Násilník tak skončil v poutech a v policejní cele. Vyšetřovatel ho obvinil z trestného činu vydírání a podal návrh na vazbu, který soud akceptoval. Delikventovi se tak nakonec splnilo to, co požadoval, tedy vrátit se za mříže. Vzhledem k trestní sazbě za nimi může nyní strávit dalších až šestnáct let.