Pondělní smíšené přeháňky způsobily silné komplikace v dopravě v průběhu noci z neděle 5. na pondělí 6. února i následné dopoledne na všech silnicích v regionu. Na řadě cest se vytvořila ledová krusta, s níž marně bojovala spousta řidičů. K některým případům dokonce museli vyjíždět hasiči. Nejkomplikovanější situace řešili u Držovic, kde se osobní automobil srazil s malotraktorem, a v Kostelci na Hané, kde to pro změnu do sebe napraly dvě osobní vozidla. Na problémy ale lidé upozorňovali i na dalších místech.

Bez zranění se neobešla nehoda u Držovic, kde došlo ke kolizi osobního automobilu s malotraktorem. „U Držovic ve směru na Olšany se srazilo osobní auto s malotraktorem, byl zraněn jeden člověk. Tomu jsme poskytli první pomoc a předali jej zdravotnické záchranné službě, z pole jsme vyprostili havarovaný zemědělský stroj," informovala na sociálních sítích Lucie Balážová, tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Další nehoda, kterou museli řešit hasiči, se udála v Kostelci na Hané, kde se srazily dva osobní vozy nedaleko hasičské zbrojnice. Na velmi těžko sjízdné cesty ale upozorňovali řidiči i na dalších místech. Na namrzlé vozovce byly problémy už ve večerních hodinách a přetrvaly až do ranních hodin. I tento týden by měly teploty klesat pod bod mrazu, což by s sebou mohlo přinést další komplikace.