Manželé Jana a Ferdinand Ožanovi provozovali Hotel Plumlov dlouhých šest let. Během této doby se v něm konala celá řada pozoruhodných akcí, mezi ty nejviditelnější patřily pravidelné koncerty Ondřeje Havelky či kulinářské show Zdeňka Pohlreicha. Právě známý šéfkuchař manželům před více jak rokem posvětil koupi vyhlášené Restaurace a penzionu U Zběhlíka nedaleko Litomyšle, kam se podnikavý manželský pár loni v únoru zcela přesunul. A Večerník s odstupem času zajímalo, jak se mu daří?

Objekt u plumlovské přehrady vyniká zajímavou historií, po rozsáhlé rekonstrukci byl s plnou parádou opět otevřen na jaře roku 2015. Od té doby se v něm konala řada zajímavých kulturních a společenských akcí, vkusné prostředí s nádhernou terasou a výhledem na hladinu plumlovské přehrady přitahovalo zejména budoucí novomanžele. Za rozmachem hotelu stáli manželé Ožanovi. Ti se ovšem v roce 2021 rozhodli odkoupit vyhlášený penzion U Zběhlíka nacházející se v malebném prostředí východočeské vesnice, k němuž patří i malá zvířecí farma. A tam uplatňují svoji činorodost na plné obrátky.

„Daří se nám o dvě stě procent lépe, máme dvojnásobný obrat, a hlavně investujeme do svého, což je rozdíl oproti Plumlovu, kde jsme byli v nájmu a naše snaha o odkup byla marná,“ prohlásila Jana Ožanová s tím, že s manželem rovněž investovali do rozvoje penzionu, kde našel uplatnění i luxusní wellness původně vybudovaný v Plumlově. „Jsem moc ráda, že s námi funguje i tým, který jsme si na Plumlově vytvořili.  Opět se zaměřujeme zejména na svatby, a za tímto účelem zde nyní stavíme nový sál,“ dodala aktivní žena s tím, že koncerty Ondřeje Havelky či kulinářské show Zdeňka Pohlreicha se rovněž od přehrady přesunuly k Litomyšli. „Přivítali jsme i divadelní vystoupení s Martinem Zbrožkem, Aňou Geislerovou a Pepou Poláškem,“ dodala Ožanová, která dle svých slov situaci na Hotelu Plumlov už nesleduje.

Ten aktuálně provozují muži známí v Prostějově díky své kavárně a květinářství v Netušilově ulici. Ti v tradici pořádání akcí na Hotelu Plumlov do jisté míry pokračují, nedávno tam proběhl například Inkognito ples.