V horkých dnech je aquapark nejvíce navštěvovaným místem v regionu. Letní sezóna 2020 ale byla také plná komplikací. Na nepořádek i mírně řečeno nevhodné chování jsou už provozní zvyklí, ale během těchto prázdnin se udály i incidenty, které do civilizované společnosti nepatří. V dalších dvou letních sezónách se ale situace přeci jen zlepšila. Na čemž se podílelo i větší zabezpečení. 

 

„Předminulou sobotu dělala skupina návštěvníků nepořádek v prostějovském aquaparku, což, jak sami provozní přiznávají, není zase až tak nic neobvyklého. Povětšinou si s tím spolu s ochrankou umí poradit. Jedná se většinou hlavně o děti, které se snaží ukrást určité drobnosti jako například brýle či osobní věci. Tentokrát se ale situace vyostřila víc. A to ve chvíli, kdy do areálu vstoupila větší skupina dospělých Romů a slovně napadala plavčíka, který je nechtěl pustit do bazénu nevhodně oblečené! O tomto problému přitom Večerník podrobně informoval. Situaci nepomohla uklidnit ani přivolaná policejní hlídka, a tak málem došlo na pěsti,“ informovali jsme například v inkriminovaném roce. A nebyl to případ ojedinělý.

Za poslední dvě sezóny těchto problémů ale ubylo a STÍN MINULOSTI jakoby zmizel. Domovní správa nechala posílit ochranku a zdá se, že se počet narůstajících incidentů podařilo zastavit. Pro některé ale zůstávají „koupelky“ zapovězeny. „Těch lidí je tam na mě až moc a případů drobných krádeží je tam stále dost. Osobně si raději zajedu do Vrahovic, kde je také krásný areál, a hlavně si tam může člověk zaplavat, což je velké plus,“ svěřila se Věra Nová, jedna z návštěvnic.