Slatinice, 2. března 2023 – Venkovní kluziště ve Slatinicích je nadále otevřeno pro veřejnost. Občané obce Slatinice-Lípy i návštěvníci z okolí tak mohou stále využívat jedno z mála podobných zařízení fungujících v kraji. Provoz kluziště je zajištěn minimálně do poloviny března 2023.

Zabruslit si. Nadýchat se čerstvého vzduchu. Užít si pocitově již jarní, ale přitom stále mrazivé počasí. Pro přezutí do bruslí využít vyhřívanou šatnu, která zároveň funguje jako malý bar. A po výkonu se tak moci odměnit třeba dobrou kávou, punčem, horkou čokoládou či drobným občerstvením. I tak může vypadat rodinné odpoledne ve Slatinicích, malé obci ležící nedaleko Olomouce, Prostějova a Litovle. Šanci užít si ledovou plochu garantují provozovatelé minimálně do poloviny března.

Jsme rádi, že můžeme občanům i návštěvníkům nabídnout kvalitní prostor pro venkovní bruslení. Kluziště se stalo ihned po svém otevření vyhledávaným místem pro sport a aktivní odpočinek,“ říká Ondřej Mikmek, starosta Slatinic, a připomíná, že místní moderně vybavené kluziště je jedním z mála podobných zařízení v kraji, které stále funguje. Od ledna, kdy zahájilo provoz, jej navštívilo více než 4 000 návštěvníků.

Ideální podmínky pro začínající bruslaře a rozšířená otevírací doba během jarních prázdnin

Pro perfektní stav kluziště se členové místního sportovního klubu věnují jeho pravidelné údržbě a úpravě, aby zajistili optimální podmínky pro bruslení. Myslí přitom i na nejmenší bruslaře. Těm jsou na ploše k dispozici speciální pomůcky, které úplným začátečníkům pomáhají udržet rovnováhu při prvních bruslařských či hokejových krůčcích. Zajímavostí pak je, že tyto pomůcky vyrobil místní topenář ze zbytkových plastových trubek určených k rozvodu vody.

Provoz kluziště se slatinickému sportovnímu klubu daří udržet v černých číslech i přes aktuálně vysoké ceny energií a velmi rozumnou výši vstupného pro dospělé a děti. Vedle veřejného bruslení se na ekonomickém úspěchu kluziště podílí také pronájmy pro hokejové přáteláky,“ připomíná Ondřej Mikmek.

Ledová plocha ve Slatinicích v sezóně 2022/2023

Provozní doba veřejného bruslení

Pondělí

15.00–18.30

Úterý

15.00–16.30

Středa a pátek

14.00–18.30

Čtvrtek

14.00–16.30

Sobota a neděle

10.30–13.00 a 14.00–16.30

POZOR!

Během jarních prázdnin (do pátku 3. 3.) je veřejné bruslení rozšířeno i na dopoledne od 9.00–12.00!

Ceník pro využití ledové plochy ve Slatinicích

Cena

Bruslení veřejnosti – děti do 6 let

zdarma

Bruslení veřejnosti – děti od 6 do 15 let

30 Kč

Bruslení veřejnosti – dospělí

60 Kč

Pronájem celého kluziště na 1 hod.
(hokejové zápasy / firemní a jiné akce)

2 000 Kč

Vstupné na obecní kluziště se dá zaplatit pouze v hotovosti, průběžně při příchodu bruslařů a platí na celý denní blok veřejného bruslení. Hodinové pronájmy (hokej, firemní a soukromé akce) je možné zamluvit a uhradit prostřednictvím elektronického rezervačního systému.