S částečnou uzavírkou v ulici Vápenice museli uplynulou sobotu skousnout řidiči a řidičky projíždějící Prostějovem. Důvodem omezení bylo provedení průřezu stromů, které ze Smetanových sadů zasahovaly až do komunikace. Převislé části bylo třeba odřezat. Na případné práce magistrát vypsal dva víkendové termíny, díky příznivým podmínkám se prořezání uskutečnilo hned v tom prvním.

„Pracovníci jsou připraveni už na tento víkend a chtěli by se do toho zítra pustit. Vše se ale bude odvíjet od počasí. Odpolední přeháňky a případné ohlášené sněžení mohou tuto uzavírku přesunout na příští týden. Vše se tak bude odvíjet od počasí,“ prozradil Večerníku v pátek odpoledne k plánovanému omezení náměstek primátora Jiří Pospíšil. A v sobotu 25. února se do práce skutečně pustili.

Uzavírku dlouhou 135 metrů museli řidiči včetně vozidel integrovaného dopravního systému objíždět. O částečné uzavírce z důvodu bezpečnosti rozhodl odbor dopravy. Stabilizační redukce stromů je nyní v ulici Vápenice jasně patrná, pracovníky města už jen čeká odklízení odřezaných větví. Možná částečná uzavírka o tomto víkendu ale nelze přesto vyloučit.