Na hřbitově vše nevytřídíte. Takový je verdikt vedení města. Na posledním zasedání zastupitelstva nadnesla opoziční zastupitelka Jana Jílková otázku kontejneru na městském hřbitově.

„Na druhém zasedání jsem měla dotaz ohledně kontejneru na bioodpad. Dostalo se mi odpovědi, že v lednu 2023 bude odstraněn. Z jakého důvodu se tak stalo?“ ptala se Jana Jílková (Na rovinu!). Odpověď poskytl náměstek primátora pro oblast komunálních služeb. „Máme s tím špatné zkušenosti. Někteří lidé tam prostě házeli vše. I když se dělá osvěta, někteří to prostě nerespektují. Nemělo to smysl, vytrácel se účel,“ vysvětlil Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Hřbitov byl tématem i nadále. S pozitivním ohlasem se setkal nápad na adopci hrobů. Méně nadšená byla reakce na možnost zapůjčení konví. „Nic kupovatz nebudeme, máme s tím svoje negativní zkušenosti. Dáme je tam, zůstanou tam přibližně týden a můžeme je kupovat znovu. Uvidíte...“ nechal se slyšet Pospíšil.

V tu chvíli si vzala slovo Milada Sokolová. „Dohodly jsme se společně s Marcelou Župkovou, že konve pořídíme a zaplatíme ze svého,“ uvedla radní za ODS spolu s nezávislými osobnostmi Prostějova. Členka hnutí ANO 2011 jejím slovům souhlasně pokyvovala. Tak uvidíme…

Podrobné zpravodajství ze 4. jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějov najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 27. února