Pouze jednou za dva měsíce se v Prostějově schází zastupitelstvo statutárního města. Poprvé se v aktuálním roce jeho členové viděli v úterý 21. února, další jednání je nyní čeká po polovině dubna.

Úterní zasedání nejvyššího orgánu nabídlo 28 bodů. Od investic přes dotace po nákupy. Podobně rozmanité se dá čekat jednání také v dubnu. Pravidelně s postupem roku přibývá investic. Rovněž se dá předpokládat několik nově schválených dotací. I když ne mnoho z oblasti sportu, žadatelé už totiž dávno museli žádosti odevzdat. Nepochybně se bude znovu řešit otázka odpadů. Pravidelnými body zastupitelstev jsou už situace kolem jižní části centra města. Nebo také vývoj u místního nádraží. Vždy také nechybí náměty zastupitelů, obvykle od opozičních konšelů. Nebo body různé a diskuse.

Další jednání by měli členové zastupitelstva podstoupit v úterý 18. dubna. Obvykle zasedání začíná v 10 hodin v obřadní síni nové radnice. Ze zasedání je vytvářen zápis a zároveň pravidelně funguje on-line přenos. Zájemci mohou rovněž počínání volených zástupců obyvatel města sledovat z galerie přímo nad jednací síní.