Na rozdíl od řady dalších krajů, kde nárazy větru ztěžovaly situaci nejen v dopravě, ale i v energetice, na Prostějovsku tentokrát výrazné potíže hlášeny nebyly. Popadané stromy řešili například dobrovolní hasiči v Protivanově, kde při cestě na Nivu odklízeli stromy už v brzkých ranních hodinách. Hned deset vyvracených stromů si vyžádalo zásah také mezi obcemi Hrochov a Jenov, hasiči je ale během dopoledne odklidili.

Žádné další výraznější komplikace ale v okrese hlášeny nebyly. Krajští hasiči měli nejvíc práce na severu Olomouckého kraje, kde byl vítr nejsilnější. Případné větší škody se ale kraji oproti dalším místům v republice vyhnuly. Nejvíce zásahů bylo hlášeno ve východních Čechách a v Moravskoslezském kraji. Kromě popadaných stromů bylo nutné řešit přetrhané dráty elektrického napětí, takže řada osob zůstala bez proudu.

V neděli 12. března se situace uklidnila, už na dnešní den ale meteorologové opět přidali výstrahu před silným větrem, který by měl hrozit především na západě Čech.