Po rovných třiceti letech předala v minulých dnech zakladatelka společnosti Alika Jana Kremlová vedení společnosti svým dcerám. Jak firma oznámila, na pozici generální ředitelky ji vystřídala starší dcera Petra Vránová. Mladší dcera Markéta Pavlínová zastává post výrobní ředitelky a nově se stala předsedkyní představenstva.

Jana Kremlová, která firmu založila v roce 1992, v ní nyní bude působit jako předsedkyně dozorčí rady. Firma Alika, která sídlí v Čelčicích u Prostějova, se zabývá výrobou a balením pražených oříšků, sušeného ovoce a mrazem sušené zeleniny. Ročně vyrobí několik tisíc tun zboží, jehož většinu prodá na tuzemském trhu.

„Strategie i provozní záměry pro další období zůstávají ve firmě stejné, jako byly nastaveny před odchodem maminky z postu generální ředitelky,“ uvedla ke změnám ve firmě nová generální ředitelka Petra Vránová a dodala: „Vytvořila se nová vize a i nadále budeme pokračovat v investicích do provozu, které zahrnují technologie pro snížení spotřeby energií a související soběstačnost i automatizaci výroby. Díky ní odpadne zaměstnancům ruční manipulace s těžkými břemeny a zároveň dojde ke zrychlení výkonu činnosti o jednu třetinu.“