Že by konečně? Už je to dva roky, co Večerník přinesl informaci o bytovém domě, který měl vzniknout v areálu Galy Prostějov v Krasicích. Jak se brzy ukázalo, iniciátorkou výstavby byla Kateřina Koldová, za níž stála neuvěřitelná řada zkrachovalých projektů a podvedených klientů.

Už v březnu 2021 Večerník uvedl, že výstavbu rozlehlého bytového domu v průmyslovém areálu Galy Prostějov považujeme za absurditu roku. Za celým projektem stála Kateřina Koldová, která byla ve zdejším regionu nechvalně známá výstavbou domu pro seniory v Bedihošti. Tohoto projektu, na nějž získala státní dotace, se zbavila ve stádiu, kdy vše nasvědčovalo tomu, že se jej už nikdy nepodaří dokončit.

To však nebylo vše. Bankrotářka například už v roce 2008 slibovala bydlení ve Velké Bystřici, dům však dodnes nestojí a mnozí z lidí nikdy nedostali své peníze zpět. Dalším z jejích projektů byla výstavba bytových domů v Lesnické ulici v Plumlově. Přestože lidé v nich již měli dávno bydlet, z obou jsou i po více jak roce pouze rozestavěné ruiny.

Stejně jsou na tom také ti, kteří již složili zálohy na nové byty v Gale. Celou záležitostí, jež byla od počátku více než podezřelá, se dle našich informací již konečně zabývá také Policie ČR. „Trestní oznámení podal stavbyvedoucí, my coby zájemci o byty v tuto chvíli chodíme svědčit,“ prozradil Večerníku jeden z mnoha zájemců, kteří byli původně přesvědčení, že se nového bydlení u Galy dočkají. Nyní patří k zástupu lidí požadujících v této souvislosti alespoň vrácení peněz.

Všechny projekty Kateřiny Koldové mají společné to, že sama jejich iniciátorka nikdy nevystupuje v roli jednatelky společnosti, která vše zaštiťuje. V případě projektu bytového domu v Gale se spojila s Dušanem S. ze Šumperka. Podnikatel působící předtím zejména v oblasti tisku a reklamy kvůli bytům u Galy založil společnost Trifox reality. Letos v létě ji však přepsal na jiného jednatele. Jedná se o muže z Moravské Třebové, který nemá se seriózním podnikáním žádné zkušenosti a s největší pravděpodobností posloužil jako ukázkový příklad tzv. bílého koně. Právě on by nyní měl nést tíhu odpovědnosti za zpackaný projekt. Lze však pochybovat, že toho bude schopen. Jak vše dopadne, bude Večerník i nadále sledovat.