Další strkanici mezi znesvářeným manželským párem řešili nedávno prostějovští strážníci městské policie. Nejprve jim na linku 156 volala jistá žena, která si stěžovala, že ji partner napadl. Už z hovoru bylo ovšem patrné, že si během dne řádně přihnula z nějaké lahve alkoholu. Vzápětí volal její přítel a vše vyvrátil s tím, že se nic nestalo. Jako tomu bylo doopravdy?

V podvečer pondělí 6. března řešili strážníci napadení mezi ženou a mužem. K prověření celé situace byla na ohlášené místo vyslána hlídka. Před domem na uvedené adrese už čekal na strážníky muž, který nastínil, že jeho přítelkyně požila větší množství alkoholu. „Při hádce mi dala tři facky a já jí je vrátil,“ přiznal s tím, že vlivem značné opilosti žena upadla na zem a zranila se. To, že by partnerku jinak napadl, popíral.

„V bytě strážníci zkontaktovali ženu v podnapilém stavu, která byla zraněná v obličeji i na noze a stěžovala si na bolest hlavy. Při podání vysvětlení uvedla, že ji přítel několikrát udeřil pěstí do obličeje, až spadla. Kvůli zraněním, která dotyčná měla, si hlídka vyžádala příjezd záchranky. Po nezbytném ošetření na místě byla devětačtyřicetiletá žena převezena do nemocnice na vyšetření,“ sdělila Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence Městské policie Prostějov. „Čtyřiačtyřicetiletý muž je svým jednáním podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Celá záležitost proto byla předána k řešení příslušnému správnímu orgánu,“ dodala.