Policisté s celníky kontrolovali řidiče na dálnicích ve třech krajích . 

Včera 16. března 2023 se policisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zapojili společně s kolegy z Moravskoslezského a Jihomoravského kraje a také s příslušníky z Celního úřadu pro Olomoucký kraj do dopravně bezpečnostní akce s názvem „ARGOS Sever – Jih“. Opatření cílilo zejména na kontrolu jízdy vozidel bez uhrazené elektronické dálniční známky na zpoplatněném úseku silnic. Policisté a celníci kontrolovali řidiče na dálnicích D1, D2, D35 a D46, které prochází Moravskoslezským, Olomouckým a Jihomoravským krajem. 

Policisté během akce mezi polskými a rakouskými hranicemi zkontrolovali 300 vozidel. Zjistili 150 dopravních přestupků a 144 z nich vyřešili na místě. Celkem od řidičů na pokutách vybrali 144 tisíc korun. Osmdesát šest řidičů užilo dálnici bez zaplacené dálniční známky. Pod vlivem alkoholu policisté přistihli jednoho řidiče a žádného pod vlivem jiné návykové látky. Tři kontrolovaní motoristé měli nedoplatky na pokutách ve výši 5 tisíc korun, které dlužníci uhradili na místě.

Apelujeme na řidiče, aby vždy dodržovali pravidla v silničním provozu. Porušování dopravních předpisů či chvilka nepozornosti může vést k zbytečné dopravní nehodě. Následek havárie pak nemusí končit jen škodou na majetku, ale může mít i tragický konec.