Jestli to přežije, bude mít obrovské štěstí... Uplynulý pátek 17. března došlo v blízkosti nádraží v Kostelci na Hané ke srážce člověka s vlakem.

Dvaatřicetiletý muž z městečka si zkracoval cestu přes koleje v místech, kde tak pravidelně činí mnozí místní. Večerník se o tom přesvědčil na vlastní oči...

 

K nehodě na kolejích u Kostelce na Hané došlo minulý pátek 17. března zhruba v 18:40 hodin. Dle dostupných informací si muž krátil cestu přes koleje poblíž areálu uhelných skladů v Kostelci na Hané. Přitom přehlédl vlak přijíždějící ve směru od Lutotína a směřující k blízkému nádraží. Naštěstí srážku přežil, na místo okamžitě vyrážela záchranka.

„Dvaatřicetiletý muž byl se zraněními převezen do nemocnice,“ konstatoval Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že ve vlaku nikdo nebyl zraněn. „Zkouška na alkohol u strojvedoucího byla negativní,“ dodal.

Kvůli nehodě byl provoz na trati v pátek zastaven a místo vlaků ve směru na Čelechovice na Hané i Lutotín jezdila náhradní autobusová doprava. Krátce po jednadvacáté hodině se podařilo provoz obnovit.

Zraněný muž dle exkluzivních informací Večerníku žije v Kostelci na Hané. Vzhledem k tomu, že přecházel v místech, kde to není povoleno, hrozí mu kromě trvalých následků po zranění také pokuta, neboť se dopustil přestupku. „Vím, že si lidé v těchto místech často zkracují cestu. A to je určitě špatně,“ poznamenal k celé záležitosti starosta Kostelce na Hané Ladislav Hynek.

O tom, že tomu tak skutečně je, se ostatně přesvědčil i Večerník. Při pořizování snímku z místa činu si to v sobotním odpoledni přes koleje šinula dvojice starších lidí, jeden z nich se přitom dokonce několikrát zastavil, neboť se pohyboval se značnými obtížemi a při chůzi se neobešel bez pomoci francouzské hole.