Podle všeho spěchala tak, že vůbec nedávala pozor na dění před jejím vozidlem. Jednapadesátiletá žena za volantem Opelu to minulé úterý na dálničním nájezdu v Dolní ulici v Prostějově zezadu napálila do druhého osobního auta. Lehce se zranila, zaklíněnou ji však museli z auta vyprostit hasiči.

„V úterý 5. ledna v šest hodin ráno došlo na dálnici D46, konkrétně v připojovacím pruhu z ulice Dolní v Prostějově, k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Podle prvotního šetření jednapadesátiletá řidička Opelu Corsa nedodržela bezpečnou vzdálenost za před ní jedoucí Škodou Octavií a zezadu do ní narazila. Po střetu zůstala řidička v Opelu zaklíněná a vyprostit ji museli přivolaní hasiči. Při nehodě utrpěla lehké zranění,“ popsal nehodu František Kořínek, tiskový mluvčí Policie ČR, územního odboru Prostějov.

Další osoby naštěstí zraněny nebyly. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. „Alkohol u řidičů obou vozidel policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Po prohlídce způsobených hmotných škod policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla Opel. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ dodal František Kořínek.