Tak už se to chystá. O rekonstrukci ulice Zádvoří v Konici, kde by se měla opravit silnice a vzniknout nový chodník pro pěší, Večerník informoval již na přelomu roku. Jako první však bude v místě probíhat rekonstrukce vodovodu v režii společnosti Vodovody a kanalizace Prostějov (VaK), se kterou se začne letos od dubna. Lidé díky tomu mají ideální příležitost nechat si vyměnit starou vodovodní přípojku za novou.

 

Zádvoří v Konici je frekventovanou silnicí, kudy z města vyjíždí všechna auta směřující jak na Olomouc, tak i přes Přemyslovice do Prostějova. Letos proběhne její celková rekonstrukce, jako první se pustí do práce vodaři. Pokud lidé mají přípojku v horším stavu, měli by zvážit její výměnu. Přijde je to zhruba na 15 000 korun a nepotřebují k tomu ani ohlášení stavebnímu úřadu.

„Jestliže majitel nemovitosti nevyužije pro její výměnu období před finální úpravou povrchů v ulici Zádvoří, vystavuje se nebezpečí, že v případě jejího následného prasknutí se bude muset zasahovat do nově položeného asfaltu. Tím mu vzrostou také náklady na vlastní opravu,“ upozornil starosta města Michal Obrusník.

Na rozsáhlých úpravách ulice se budou podílet celkem čtyři investoři, kromě VaKu také město a Olomoucky kraj, jemuž silnice patří. Vše se neobejde ani bez spolupráce se společností E.ON.

Rekonstrukci bude pochopitelně provázet uzavírka. Od dubna do června půjde o částečnou, kdy provoz budou řídit semafory. „V červenci a srpnu se bude pokládat v celém úseku nový povrch a chodníky a uzavírka bude úplná,“ uzavřel Michal Obrusník.