Jako smutný skanzen dnes působí koupaliště a bývalé plovárny v mnoha českých a moravských městech. Na řadě míst se změnily kdysi rušné areály v trosky, připomínky dávno zašlých dob. Jedním z takových míst jsou také Němčice nad Hanou. Areál plovárny na jižním okraji města je trvale nevyužívaný, nepřístupný. Je po komunálních volbách, a proto se nabízí otázka, zda se na stavu areálu něco změní, nebo zde zůstane ještě pořádně dlouho velký STÍN MINULOSTI?

Na to, jaká by mohla být budoucnost koupaliště, se Večerník informoval ustarosty Němčic nad Hanou Martina Ernsta. Dojde v případě koupaliště třeba k vypracování studie? „Tento rok určitě ne. Studie se vypracovává ohledně volnočasového areálu na stadionu, ale koupaliště tam zahrnuté zatím není,“ uvedl Ernst. Následoval dotaz na to, jak se on sám k budoucnosti koupaliště staví. Co by se s ním v dalších letech mohlo provést. „Zatím bude probíhat debata,“ odpověděl starosta města.

Hned vedle se ale nachází volnočasový areál, který využívají místní spolky a organizace. Zde se naopak s úpravami počítá. „Chceme upravit zázemí pro hodové zábavy, rybářské zábavy, posezení, obnovu parketu a podobné věci,“ prozradil Ernst.

Volnočasový areál ovšem využívají jak dospělí, tak děti. Včetně těch menších. I na ně se pamatuje. „Má ještě vzejít návrh od pana architekta Budíka, který zpracovává projektovou dokumentaci týkající se místa, kde jsou pro malé děti hrací prvky jako houpací koníci,“ dodal němčický starosta.