Tady si dejte bacha, aby vám neuletělo kolo! Silnice vedoucí z Prostějova do Ohrozimi se přede dvěma roky dostala do úzkého výběru komunikací s nejhoršími výmoly v celé republice. A letos by své postavení mohla obhájit. Pokud si své auto neponičíte tady, pak se vám to jinde jen tak lehce nepodaří. 

O dírách na silnici v ohrozimském kopci se po Prostějovsku svého času povídaly hotové legendy. Jedna z nich pravila, že kdo do některé z nich spadne, tak už jej nikdy nikdo nenajde... Přestože letošní zima byla mírná a prosta větších výkyvů, ukázalo se, že provizorní zalátání frekventované silnice do Ohrozimi dlouhodobě opravdu nestačí. V polovině března se tu opět objevily pořádné výmoly. Na jejich alespoň provizorní opravu si řidiči budou muset ještě nějaký čas počkat. Výroba potřebné obalové směsi se totiž obvykle rozjíždí až v polovině dubna, navíc silničáři k efektivní práci potřebují dostatečně teplé a suché počasí. „Pokud bychom obalovou směs nalili do děr, v nichž je voda, pak by to byla naprosto zbytečná práce a vyhozené peníze. Za dva týdny by tam ty díry byly znovu,“ vysvětlil cestmistr Petr Walter. 

I tentokrát se bude jednat pouze o provizorní řešení. Jak už Večerník informoval, Olomoucký kraj se do dlouho plánované rekonstrukce silnice z Prostějova do Ohrozimi a dále až do Protivanova nepustí ani letos. „Už mě to opravdu štve. Pokud vím, tak projekt nezískal ani stavební povolení. Důvody jsou i po těch všech letech stále stejné. Jde o nevyřešené problémy s výkupem pozemků,“ vysvětlil nám již před časem starosta Ohrozimi Michal Lukeš.