Nové možnosti v základním vzdělávání v Prostějově přinese letos otevření soukromé základní školy ZŠ SVAT. Její provoz bude zahájen školním rokem 2023/2024. Koncept školy vychází z principů Světa vzdělání, které jsou již dlouhodobě a úspěšně zavedeny ve třídách s rozšířenou výukou v Prostějově, stejně jako na školách v dalších městech po celé ČR.

ZŠ SVAT je soukromá bilingvní základní škola se zaměřením na angličtinu, logické myšlení, technologie a osobnostní rozvoj s respektem k individualitě dítěte.

Pro rodiče předškoláků představuje ZŠ SVAT příležitost, jak rozvíjet potenciál svých dětí díky moderním výukovým metodám a nadšeným učitelkám, které se věnují každému z dětí podle jejich individuálních potřeb. Ve třídě bude maximálně 20 dětí a díky menšímu kolektivu bude možné klást důraz na rozvoj individuálních schopností a dovedností každého dítěte.

Angličtina je v dnešní době důležitou součástí života. Stala se nejen komunikačním jazykem, ale také jazykem, ve kterém je možné najít nejvíce informací. ZŠ SVAT je školou bilingvní, kde je angličtina využívána v běžné výuce jako doplněk. Hodiny přímé výuky angličtiny probíhají hravou metodou WattsEnglish Wow.

Novinkou je výuka informatiky s programováním od první třídy. Děti se setkají s digitálními technologiemi a naučí se s nimi bezpečně pracovat, aby jim byly užitečné při učebním procesu. V hodinách programování získají znalosti při práci s algoritmy.

Pro zájemce pořádá ZŠ SVAT informační schůzku, která proběhne 11. dubna od 17.00 hodin v ulici Rozvojová 3, v Prostějově.