Tak vida, zájem veřejnosti překonal výsledky hlasování. Nejen discgolfové hřiště v Kolářových sadech totiž dostává u prostějovských radních zelenou k výstavbě. Nakonec všechny projekty, které postoupily do finálového hlasování veřejnosti v rámci tzv. participativního rozpočtu, spatří světlo světa.

Letos v únoru proběhl 2. ročník hlasování, do něhož postoupilo celkem šest projektů, které se utkaly o hlasy veřejnosti. „Jedná se o Discgolfové hřiště v Kolářových sadech, Super zábavu pro děti mezi stromy, Opravu památníku manželů Vojáčkových, Přípravu dopravního opatření ke zvýšení bezpečnosti chodců při přecházení silnice v Martinákově ulici v křižovatce s ulicí Pod Kosířem, Informace o prostějovských osobnostech k tabulkám s označením názvů ulic a Hrazdu na koupaliště ve Vrahovicích,“ vyjmenoval náměstek primátora pro stavební a investiční rozvoj Jiří Rozehnal (ANO 2011).

Rada města nakonec na svém úterním jednání 28. března rozhodla o podpoře všech zúčastněných projektů, které chce financovat z rezervy participativního rozpočtu. Druhé hlasování participativního rozpočtu trvalo celý únor. V letošním ročníku mohli také občané přiřadit dva kladné hlasy, a to buď jednomu projektu, nebo po jednom hlase ohodnotit dva projekty, které nejvíce preferovali. Celkem bylo projektům přiděleno 1360 hlasů, hlasovalo cca 700 osob.

Celkem bylo projektům přiděleno 1360 hlasů, hlasovalo přibližně 700 osob.

Hlasování probíhalo elektronicky, po registraci v aplikaci Rozvíjíme Prostějov, dále na webové adrese Rozvíjíme Prostějov a také prostřednictvím anketního lístku uveřejněného v Prostějovských Radničních listech. „Děkuji všem občanům za jejich hlasy, jsem rád, že o dění v našem městě mají zájem,“ uzavřel primátor František Jura (ANO 2011).

 

Výsledky hlasování:

1. Discgolfové hřiště v Kolářových sadech                                           523 hlasů

2. Super zábava pro děti mezi stromy                                    349 hlasů

3. Oprava památníku manželů Vojáčkových                       325 hlasů

4. Zvýšení bezpečnosti chodců v Martinákově ulici         125 hlasů

5. Informace o osobnostech na tabulky s názvem ulic       33 hlasů

6. Hrazda na koupaliště ve Vrahovicích                                      5 hlasů