Naprostou absenci zdravého rozumu ukázal muž za volantem mercedesu. Nejenže sedl za volant totálně opilý, ale ještě si na místo spolujezdce posadil nezletilé dítko! Nebylo divu, že ve vysoké rychlosti nezvládl mírnou levotočivou zatáčku, přejel do protisměru a vyjel mimo komunikaci. Tam narazil do travnatého břehu. Jen zázrakem se muži ani potomkovi nic nestalo.

Minulé úterý 4. dubna vpodvečer jel šestašedesátiletý řidič ve vozidle značky Mercedes po silnici mezi Prostějovem a Určicemi směrem na druhou jmenovanou obec. „Na předním sedadle měl vedle sebe starší nezletilé dítě, načež po průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou přejel do protisměru a vyjel mimo komunikaci. Tam narazil do travnatého břehu a vozidlo se přetočilo do opačného směru na Prostějov,“ popsala havárii i bezprostřední děj Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Vozidlo k neuvěření zůstalo pojízdné, jen otočené do protisměru. Proto nezodpovědný řidič znovu nastartoval, vrátil se na silnici a pokračoval v jízdě, přičemž mu vůbec nevadilo, že jede k Prostějovu, a ne k Určicím, kam původně mířil!

Nehoda ovšem neunikla náhodnému svědkovi, který prostřednictvím linky 158 kontaktoval policii. Muži zákona pak nezodpovědného opilého řidiče nedaleko místa jeho nehody zastavili. Výsledky dechové zkoušky je pak šokovaly. Pantáta nadýchal 2,59 a při opakování 5,61 promile. „K požití alkoholu před jízdou se senior přiznal,“ uvedla policejní mluvčí a dodala: „Nezletilému spolujezdci byla na místo z důvodu nevolnosti přivolána záchranná služba, která ho převezla do nemocnice na vyšetření.“

Do nemocnice, a to na odběr biologického materiálu, putoval také nezodpovědný řidič, který na místě přišel o řidičský průkaz. Navíc ho čeká soud, protože byl obviněn z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tři roky vězení. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 50 000 Kč.