Tady už je to prostě tradice, letos se to však poněkud protáhlo. Pokud zaprší a vy vyrazíte do Močidýlek, je nezbytné vybavit své kolo blatníky. Může se však stát, že pod mostem v Olomoucké neprojedete vůbec. Opět se to potvrdilo v průběhu uplynulého týdne, kdy se po deštích rozvodnila říčka Hloučela. Po většinu dní jste tudy suchou nohou neprošli.

Koryto Hloučely po vydatných deštích v průběhu uplynulého týdne ne všude pojalo veškerou vodu. Jedním z míst, kde se říčka rozlila, byl most v Olomoucké ulici. Právě zde byl už před více jak třemi lety zprovozněn průchod pod frekventovanou komunikací. „Je to tu zase zaplavené. Tentokrát už minimálně od středy,“ upozornil nás v sobotu 15. dubna jeden ze čtenářů.

Lidé si museli už zvyknout na to, že podchodem občas neprojdou. „Manipulační plocha pod mostem je navržena tak, aby byla průchozí při standardní výšce hladiny. V případě zvýšené hladiny dojde k zaplavení. S tímto se od počátku počítalo, jinak bychom stavbu nemohli vůbec realizovat. Důvodem je to, že řekou musí za určité situace procházet větší množství vody. Po jejím opadnutí bude plocha vyčištěna a opět využívána k průchodu osob a průjezdu cyklistů,“ uvedl již dříve Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek prostějovského primátora.