Tento chlapík je prostě na dně. Fyzicky, psychicky i finančně. Ondřej Pludek je otcem malého dítěte, na jeho výživu však neposílá ani korunu. Svůj život zasvětil zejména chlastu, kvůli čemuž přišel o vše, a coby bezdomovec skončil v komunitě u místního nádraží. Od něj pak vyrážel na čórky do prostějovských obchodů. Za to jej Okresní soud minulé úterý 18. dubna poslal na deset měsíců do vězení.

Ondřej Pludek má v rejstříku trestů zatím osm záznamů. Na normální život však již dávno rezignoval. Když byl odsouzen k obecně prospěšným pracím, které měl vykonat na obecním úřadě v Brodku u Prostějova, tak se na to zcela vykašlal. Před 150 hodinami práce dal přednost 150 dnům ve vězení.

Aktuálně byl obžalován z celkem pěti krádeží. Nejraději kradl ve „starém“ Kauflandu, nepohrdl však ani drogerií u Tesca. Kradl alkohol, maso i aviváž. Jedné z krádeží se dopustil ve spolupráci s Michaelou Telenskou. Přítelkyně Tomáše Capaye, který s maketou pistole přepadl poštu v Dobromilicích, byla předvolána coby svědkyně. K soudu ji ovšem museli doprovodit policisté. Rtuťovitá mladá žena si tak alespoň mohla převzít rozsudek, čemuž se doposud důsledně vyhýbala.

Sám obžalovaný nejprve na policii vše popíral, u soudu se naopak ke všemu přiznal. „Byl jsem asi úplně mimo,“ hledal důvody svých krádeží.

Prostějovský soud nakonec za krádeže odsoudil Ondřeje Pludka k deseti měsícům vězení. To ale není vše, místo 300 hodin dalších obecně prospěšných prací jej téměř jistě čeká dalších 300 dnů za mřížemi.

Rozsudek dosud není pravomocný, obžalovaný si ponechal lhůtu pro možnost odvolání.