Výchovný trest je zřejmě příliš mírný pro dvacetiletého mladíka z Prostějova, kterého v minulých dnech stavěla policejní hlídka. Nejenže nadýchal 1,52 promile alkoholu, při kontrole vyšlo najevo, že má řidičák tzv. v čistírně. Už měsíc mu běží soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel na 24 měsíců. Teď ho tedy čeká další soud, a to za ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Předminulý pátek 21. dubna ve večerních hodinách zastavila policejní hlídka dvacetiletého řidiče vozidla Audi na ulici Za Olomouckou v Prostějově. „Při kontrole mladík nepředložil potřebné doklady a dechovou zkouškou bylo zjištěno, že před jízdou pil. Měřená hladina alkoholu se zastavila na hodnotách 1,42 a 1,52 promile,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že doklady nepředložil z jednoho prostého důvodu a to, že má soudem vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na 24 měsíců, který nabyl právní moc zhruba před měsícem. „Mladík je podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ shrnula jeho prohřešky Zajícová.

O den později, tedy v sobotu 22. dubna večer, řešili policisté dalšího řidiče pod vlivem. Tentokrát hlídka zastavila pětadvacetiletého mladého muže na Vojáčkově náměstí v Prostějově. „Ten doklady předložil a taky na výzvu policistů provedl dechovou zkoušku. Jak zřejmě očekával, měla pozitivní výsledky 2,26 a 2,39 promile. Hlídce uvedl, že před tím, než ho zastavili, vypil deset desetistupňových piv! O řidičák mladík přišel na místě a dál pokračovat v jízdě samozřejmě nemohl. Bude se ale zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla k bohorovnému chování nezodpovědného jedince tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.