Tady už se nikdy promítat nebude! Je to notná řádka let, co kdysi hojně navštěvované kino v Kostelci na Hané ukončilo svoji činnost. Objekt následně změnil využití, působila v něm pizzerie a lidé si v něm mohli zahrát i bowling. Jenže i toto zhruba před necelými dvěma roky vzalo za své... Budova zůstala v majetku města, to však pro ni nemělo využití. Nyní se ji podařilo prodat. 

Byly časy, kdy býval biograf v každé druhé vesnici. Nyní už řadu let „posledním mohykánem“ mimo Prostějov zůstává kino Oko v Němčicích nad Hanou. Zatímco budovy někdejších kin v Plumlově a Konici důkladně zchátraly, v Kostelci na Hané se ji podařilo zrekonstruovat a dlouho úspěšně pronajímat. Jenže někdejší provozovatel bowlingu a pizzerie to postupně vzdal.

Zastupitelstvo města tak před nedávnem schválilo prodej objektu společnosti Spame. Do rozpočtu to přinese 5,9 milionu korun. „Na pořádání kulturních a společenských akcí máme sokolovnu, a tak jsme po skončení nájemce neměli pro objekt bývalého kina jiné využití. Proto jsme jej nabídli k prodeji. Jsme rádi, že se to nyní podařilo zrealizovat,“ potvrdil nám starosta Kostelce na Hané František Horák.

Uvedená společnost se zabývá vývojem a výrobou terčových zařízení pro armádu i komerční využití. Nabízí také prodej i servis elektrokol. Svoji provozovnu má v nedalekých Čelechovicích na Hané. „Práci by zde mělo najít kolem pěti lidí. My jsme hlavně rádi, že budova najde své nové využití a nebude chátrat,“ uzavřel kostelecký starosta.