Tady to vřelo! Během fotbálku na hřišti u „reálky“ se do sebe pustili dva cikánští sportovci. A jak už to u horkokrevných příslušníků tohoto etnika bývá zvykem, vášně rychle vzplanuly a zanedlouho proti sobě stály dvě zhruba dvacetičlenné skupiny, které na sebe pokřikovaly, přičemž dle svědků někteří v rukou drželi baseballové pálky. I proto museli v neděli 16. dubna v ulici Na Příhoně kousek od „Husáku“ zasahovat policisté i se psem.  

Na celou událost Večerník upozornila jedna ze čtenářek. „Procházela jsem večer po Trávnické ulici a viděla, jak na každé straně ulice vedoucí na ‚Husák‘ proti sobě stojí dvě skupinky cikánů, pořvávají na sebe a chtějí se do sebe pustit. Bylo jich něco přes třicet a další ještě zběsile přijížděli. Uprostřed stála hrstka policistů, kteří naštěstí s sebou měli také psovoda. Myslím, že hlavně díky tomu psovi se obě rozvášněné skupinky na sebe nevrhly. Zajímalo by mě, co bylo příčinou takového pozdvižení, nikde jsem nic nenašla,“ popsala nám žena, která si nepřála být jmenována.

Ano, Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje o sporu romských skupin neinformovali. Až na základě podnětu Večerníku celou událost potvrdili. „V ulici Na Příhoně v Prostějově se v uvedený den přibližně kolem 20:30 hodin nacházely dvě skupiny obyvatel. Celkem se jednalo o zhruba čtyřicet osob, které si mezi sebou vyříkávaly incident, k němuž mělo dojít tentýž den v dopoledních hodinách na fotbalovém utkání. K napadení mezi těmito osobami nedošlo, skupiny pouze stály proti sobě a probíhaly mezi nimi slovní výměny názorů. Přivolané hlídky na místě s oběma skupinami komunikovaly a vše se vysvětlilo. Oba tábory se poté rozešly,“ popsala následně Miluše Zajícová s tím, že k protiprávnímu jednání nedošlo a místo bylo nějakou dobu ještě monitorováno hlídkami.

Podle našich informací se však o rozvášněné fanoušky některého z prostějovských fotbalových klubů nejednalo... „Šlo o to, že si naši spoluobčané z Husova náměstí a okolí jako vždy šli zakopat na hřiště k ´reálce´. Jenže dva z nich se tam kvůli nějaké blbosti nepohodli a málem z toho byla rvačka. Pak si chvíli nadávali, a nakonec si to chtěli vyříkat, akorát někteří si k tomu vzali do rukou i ‚basebolky‘. Asi si to chtěli rozdat v jiném sportu,“ popsal exkluzivně pro Večerník lakonicky dobře informovaný zdroj z fotbalového prostředí.