V dlouhodobý politický problém se v Prostějově proměnil osud Společenského domu. Na jeho místě měla stát obchodní galerie od firmy Manthellan. Na stavbu nedošlo a nyní probíhá soudní spor mezi firmou a městem. Jak Večerník informoval v minulém čísle, zastupitelstvo jednohlasně odmítlo jakýkoliv smír se společností, které žádá odškodné ve výši 40 milionů korun.

Vedení Prostějova přitom nadále řeší, co s budovou. Ta je třicet let stará a dlouhodobě se mluví o celkové rekonstrukci nebo nahrazení budovy jinou. Poslední novinky sdělil náměstek primátora Jiří Rozehnal na dubnovém zastupitelstvu města. „Mohlo zde vzniknout kulturní centrum. Žádali jsme o dotaci, nedávno přišla odpověď, že jsme se žádostí neuspěli, skončili jsme pod čarou,“ konstatoval náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011). Nastínil zároveň, co objekt čeká. „Je zde návrat k původnímu řešení, kterým je rekonstrukce. Rozsah modernizace Společenského domu ještě zvažujeme,“ poznamenal Rozehnal. Budoucnost budovy byla zvláště v minulosti velkým tématem pro prostějovskou politiku i veřejnost. Na záchranu „Kaska“ dokonce vznikla petice nebo se pořádal happening.

 

Ohlédnutí za jednáním prostějovského zastupitelstva najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v úterý 2. května