Tento chlapec se očividně nepoučil. Jakubu Spisar z Prostějova se rozhodl přijít k penězům prostřednictvím internetových podvodů. Přitom už předloni kvůli tomu od Okresního soudu odcházel s podmínkou. Ze svého selhání se však očividně nepoučil a stále stejným způsobem láká peníze z lidí i nadále. A to ve velkém. Ze všeho nejvíce jim slibuje vstupenky na různé kulturní a společenské akce, lístky však obvykle nedodá. Večerník o tom získal celou řadu důkazů.

Jednadvacetiletý Spisar z Prostějova byl v srpnu 2021 obžalován z toho, že v celkem 74 případech od lidí vylákal peníze, když jim nabízel vstupenky na různé kulturní akce či počítačové hry. Finance sice inkasoval, nicméně nic z toho, co sliboval, už nedodal. Jaký byl skutečný rozsah jeho podvodů, se přitom už tehdy dalo jen těžko odhadnout, ne každý z podvedených se totiž ozval policii.

Následně byl odsouzen k dvouleté podmínce, pokud se chtěl vězení vyhnout, pak v příštích třech letech měl nejenže zapomenout na další podvody, ale také zaplatit 15 000 pokuty a všem poškozeným uhradit způsobenou škodu v celkové výši 107 000 korun.

Vše nasvědčuje tomu, že už tu první „podmínku“ rozhodně nesplnil a v dohledné době by měl co nejdříve okusit prostředí vězeňské cely. Večerník má totiž k dispozici opravdu dost důkazů o tom, že na internetu podvádí i nadále.

„Dávejte si pozor na Jakuba Spisara, prodává vstupenky na Limp Bizkit, Robbie Williamse a další. Platbu chce na PayPal, ale vstupenky nepošle,“ upozornila koncem letošního února uživatelka Lucie na portálu www.bazos.cz.

O tom, že se skutečně jedná o mladého podvodníka z Prostějova, svědčí i snímky zveřejněné na Facebooku. „Hledala jsem lístky na koncert, on mi napsal, že vstupenky má a platba proběhne přes PayPal. Dodnes jsem vstupenky nedostala a on přestal komunikovat,“ napsala v polovině letošního března na Facebook například Romana F. Její příspěvek vzbudil velký ohlas a připojil se k němu celý zástup podobně poškozených.

Podobných hlasů upozorňujících na podvody Jakuba Spisara však lze na sociálních sítích najít nespočet. Pokud tedy poškození zvolí správný postup, a kromě Facebooku se obrátí i na policii, pak lze odhadnout, že mladík s touhou podvádět brzy opět zamíří nejen před soud, ale zřejmě i do vězení...