Druhý týden policisté marně pátrají po delikventovi, který ve čtvrtek 20. dubna přepadl poštovní úřad v Bedihošti. Pachateli se stále daří před rukou zákona utíkat, přičemž stop, které by policii pomohly, nepřibývá.

Dosud neznámý muž vstoupil do budovy bedihošťské pošty v pravé poledne, kdy se pošta zavírá a nebývají v ní už žádní lidé. Na chodbě se setkal s pracovnicí, která šla zamknout vstupní dveře. „Chytil ji kolem krku a násilím odvlekl za skleněnou přepážku. Dal jí do ruky igelitovou tašku a přikázal, aby mu do ní dala veškerou finanční hotovost,“ zopakovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Pracovnice v obavě o život poslechla a udělala, co jí pachatel řekl. Před odchodem ženě nařídil, aby si lehla na zem a stahovací páskou jí svázal ruce a nohy. Potom vzal klíče od budovy, uzamkl hlavní vchodové dveře a místo opustil.“

Jak Večerník zjistil, lupič poštovní úřednici neohrožoval žádnou zbraní. Po jeho odchodu se ženě podařilo vstát a telefonem přivolat pomoc.

Policie sice bezprostředně po události zveřejnila videozáznam, v posledních dnech ale k případu mlčí. Podle zdroje blízkého vyšetřování experti vyhodnocují záznam právě z poštovní kamery, která celou loupež zachytila. Vyšetřovatelé spoléhají na to, že právě tato stopa by je dříve či později mohla dovést k pachateli, kterým je zřejmě nějaký narkoman či gambler, případně oboje dohromady.

„Stále platí, co jsme sdělili na počátku vyšetřování. Na objasnění případu intenzivně pracujeme, vyhodnocujeme získané informace a po pachateli, který si odnesl řádově několik tisíc korun, pátráme. Případ prověřujeme pro trestný čin loupež s desetiletou trestní sazbou odnětí svobody,“ sdělila Zajícová.  

Policie ČR se jejím prostřednictvím obrací na veřejnost se žádostí o spolupráci: Pachatel měl na sobě tmavou mikinu s kapucí, přes ni světlou bundu, světlemodré rifle, světlé sportovní boty a světlou kšiltovku značky Adidas. Hovořil plynně česky, jeho vzhled odpovídal věku okolo 40 let, byl vyšší, štíhlejší postavy. Jakékoliv informace, které by mohly vést k dopadení pachatele tohoto násilného trestného činu, volejte prosím na linku 158.