„Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí,“ napsal kdysi Karel Čapek. Takové ticho by bylo nepochybně prima, každopádně sociální sítě, na nichž se lidé vyjadřují pouze k tomu, čemu skutečně rozumí, jsou v dnešní době už naprosto nemyslitelné... Důkazem mohou být i emotivní reakce na svržení rozkvetlé třešně v Březinově ulici.

Ke kácení stromu došlo koncem dubna. „Jedná se o zdravý, krásný, kvetoucí strom,“ zhodnotila jedna z obyvatelek ulice, k níž se přidala celá řada dalších. Mnozí přitom vyjadřovali rozhořčení nad nezodpovědným kácením „okrasy celé ulice“.

Jak však velmi brzy vyplulo na povrch, strom opravdu zdravý nebyl. „Správce zeleně nahlásil vylomení jedné z kosterních větví u třešně pilovité v Březinově ulici. Na základě kontroly na místě samém bylo zjištěno, že v místě roubovaného větvení je dutina s hnilobou, ve vylomené větvi byly vletové otvory od ptáků. Vzhledem ke stáří dřeviny a rozsahu poškození kosterního větvení bylo rozhodnuto o okamžitém kácení. Jelikož dřevina rostla v těsné blízkosti chodníku a komunikace, bylo nutné z důvodu provozní bezpečnosti, přímého ohrožení zdraví a majetku jej provést bezodkladně,“ tlumočila informaci z údržby majetku prostějovského magistrátu první náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová (ODS spolu s nezávislými osobnostmi města Prostějov) a dodala: „Hrozila škoda značného rozsahu. Kácení proběhlo jako prevence možného zranění chodců v případě pádu další větve, pádu celého stromu, nebo poškození aut.“