Brno, 9. května 2023 - V obchodním centru Olympia v Brně byl otevřen první samoobslužný kiosek v České republice, který nabízí produkty z hmyzu od společnosti Grig. Tento inovativní koncept se pravděpodobně stal prvním svého druhu nejen v České republice, ale možná i v celé Evropě.

Hmyz je zdrojem bílkovin, který vyžaduje méně půdy, vody a potravy než tradiční zdroje masa. Tím přináší zlepšení pro životní prostředí a zároveň nabízí zdravou a vyváženou stravu. Společnost Grig, která je předním odborníkem na produkty z hmyzu, se rozhodla tuto novou možnost představit veřejnosti prostřednictvím samoobslužného kiosku v brněnském obchodním centru Olympia.

Samoobslužný kiosek nabízí zákazníkům jednoduchý a pohodlný způsob nákupu produktů z hmyzu. Stačí si vybrat produkty a následně je zákazník zaplatí pomocí QR kódu nebo platebního terminálu. Na kiosek dohlíží kamerový systém s umělou inteligencí, která vyhodnocuje, zda-li zákazník zaplatil požadovaný počet produktů.

Nový kiosek nabízí širokou škálu produktů z hmyzu, včetně sušeného hmyzu nebo třeba cvrččích chipsů. Produkty z hmyzu jsou také vhodnou volbou pro ty, kteří se zajímají o udržitelnou a zdravou stravu.

Zakladatel společnosti Grig, pan Adam Dostál uvedl: „Jsme nadšeni, že můžeme otevřít první samoobslužný kiosek s produkty z hmyzu v Brně. Věříme, že tato novinka přinese zákazníkům nový zážitek z nakupování. Jsme jídlo budoucnosti, a proto jdeme s dobou. Snažíme se zákazníkům umožnit nakupovat netradičně, jako v budoucnosti. Věřím, že za několik let, bude většina obchodů samoobslužných a na celý nákupní proces budou dohlížet kamery s umělou inteligencí. Hmyz je skvělý zdroj bílkovin a živin a zároveň má minimální negativní dopad na životní prostředí. Jsme přesvědčeni, že naše produkty přispějí k širšímu povědomí o výhodách konzumace hmyzu.

Obchodní centrum Olympia, které hostí tento průkopnický samoobslužný kiosek, je jedním z nejpopulárnějších nákupních center v Brně. Jeho strategická poloha a vysoký počet návštěvníků zajišťují, že produkty z hmyzu budou dostupné široké veřejnosti.

Společnost Grig plánuje v budoucnu rozšířit svou působnost a otevřít další samoobslužné kiosky s produkty z hmyzu v různých částech České republiky. S rostoucím povědomím o výhodách konzumace hmyzu a zájmem veřejnosti o udržitelnost a nové výživové možnosti, se očekává, že tato iniciativa nalezne širokou odezvu a podporu.

Zájemci o produkty z hmyzu se nyní mohou vydat do obchodního centra Olympia v Brně a navštívit první samoobslužný kiosek od společnosti Grig. Tento průkopnický koncept představuje nový způsob nakupování a objevování inovativních potravinových možností.

Otevření prvního samoobslužného kiosku s produkty z hmyzu v Brně představuje milník nejen pro společnost Grig, ale také pro gastronomickou scénu v České republice. Inovativní a ekologický přístup k výživě se stává stále důležitějším tématem ve světě potravin. Společnost Grig se tímto krokem stává lídrem v oblasti produkce a distribuce produktů z hmyzu v České republice.