Patří to už k jaru. Kdo má zahradu, ten si s rostoucí trávou musí poradit sám. Někteří z těch, kteří žijí na prostějovských sídlištích i jinde, místo toho už od začátku května netrpělivě vyhlíží zaměstnance FCC, kteří trávu v okolí jejich příbytků posečou. A najdou se i tací, kteří jsou již pekelně netrpěliví.

 

Ten, kdo někdy sekl trávu, ví, že ji nelze posekat všude naráz. Někteří z obyvatel Prostějova si však přesto stěžují na to, že tráva v jejich okolí je již přerostlá, plná pylů a jiných alergenů. Přitom dle vyjádření města i z běžné zkušenosti je jasné, že se sečení trávy v Prostějově již rozběhlo. „Prováděno je od východní části města po západní,“ potvrdila referentka informační služby Petra Vymazalová.

 

Někteří z obyvatel se obávají zejména klíšťat. „Nemíním z nich mít nějakou nemoc. Už jsem si koupila tabletu za 850 korun, ta vysoká tráva je klíšťat plná,“ rozhorlila se na sociálních sítích Petra S.

Jiní však k celé záležitosti přistupovali mnohem shovívavěji a upozorňovali na fakt, že vzrostlá tráva bývá útočištěm nejen klíšťat, ale i mnoha dalších druhů hmyzu, zejména brouků a motýlů. „Ponechme prosím technickým službám volnou ruku, nechť se rozhodnou, kdy trávu posekají, buďme k sobě ohleduplní a trávu nechme růst, ať si klíšťačata mají kde hrát,“ reagoval například Tomáš B.