Hned několik policejních aut upoutalo minulé úterý 9. května večer pozornost kolemjdoucích v centru Prostějova. Důvodem byla bouřlivá partnerská hádka v jednom z domů v Šafaříkově ulici. Dlouhodobé neshody měly vyvrcholit napadením. Co přesně s stalo?

Se svou devětadvacetiletou přítelkyní se poněkud nepohodl o rok mladší muž v bytě domu v Šafaříkově ulici v Prostějově. Když na něj po několika minutách hádky začala žena hystericky ječet, neovládl se a umravnil ji jednou dobře posazenou fackou, načež si po úderu sedla na zadek. Rychle se však zvedla a otřepala a běžela k telefonu zavolat kamarádovi, aby ji přišel pomstít. Zmíněný kamarád pro jistotu sehnal ještě dalšího kamaráda a společně přišli chlapíka žalující ženy zbít. Se zlou se však potázali...

„Devětadvacetiletá žena se nepohodla s o rok mladším přítelem. Muž ji měl uhodit do obličeje, dáma pak telefonem zavolala kamarádovi, kterému se svěřila, že ji přítel napadl,“ potvrdil Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Kamarád společně s dalším mužem přišel známou zkontrolovat, zda je v pořádku. „V bytě ale narazili na partnera ženy. Jakmile je spatřil, vzal do ruky nůž. Oba příchozí proto z bytu raději vycouvali před dům. Ven vyšel i přítel ženy. Na místo mezitím dorazili policisté, kteří chlapíka vyzvali k odložení nože. Ten jej ihned upustil a policisté muže zajistili,“ popsal horké chvilky policejní mluvčí s tím, že muž je nyní podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. „Po provedení standardních úkonů jako například zjištění totožnosti jej policisté propustili,“ dodal Libor Hejtman.

Večerník se koncem týdne vypravil na místo činu. „Slyšel jsem o tom, že tu prý v úterý někde měla být policejní auta, ale ani nevím, u kterého domu to bylo,“ vyjádřil se jeden z oslovených obyvatel poměrně dlouhé Šafaříkovy ulice vedoucí od Olomoucké až k Rejskově ulici. Obdobně jsme dopadli i u ostatních nájemníků. Jakoby nikdo nic nevěděl, nebo nechtěl vědět…